OmTT verzorgt maatwerk cursussen en trainingen die een relatie hebben met de technische organisatie van de podiumkunsten. Eigen kennis kan eenvoudig worden uitgebreid met de kennis die beschikbaar is binnen ons enorme netwerk. Het lidmaatschap bij de Samenwerkende Theaterspecialisten biedt ongekende combinatiemogelijkheden voor cursussen en trainingen die incompany bij u verzorgd kunnen worden.

Voorbeelden van cursussen en trainingen zijn onder andere:
- BHV
- Basiscursus Theatertechniek
- Basiscursus Veilig Werken Podium (VWP)
- Instructie Hoogwerker
- Basiscursus implementatie Arbobeleid in theaterorganisaties
- NEN3140
- Leiding geven voor toneelmeesters
- Randvoorwaarden voor een theaterontwerp
- Machineveiligheid voor podiuminstallaties
- De klantgerichte theatertechnicus
- Enzovoort

Met de kennis en de ervaring die OmTT heeft zijn wij een ideale gesprekspartner om uw opledingsplan vorm te geven. Ook worden wij regelmatig door opleidingscentra uitgenodigd om (de ontwikkeling van) een opleiding te begeleiden of vorm te geven.

Ruud de Koning staat als docent inmiddels bij meer dan 500 cursisten uit de theatertechnische branche bekend als een wandelende vraagbaak. OmTT wordt regelmatig door oud-cursisten en oud-studenten benaderd om te assisteren bij kleine vraagstukken. Dat doen wij graag. En dat doen we vaak ook nog kosteloos.

OmTT werkt volgens de onderwijsvoorwaarden die namens OSAT voor de theatertechnische branche zijn opgesteld. Wij volgen de richtlijnen niet door het Nederlands instituut voor Podiumtechniek worden uitgegeven.